Det korte svar er: Fra cirka 20.000-30.000 kr. /m2 på Sjælland.
Derudover afhænger byggeprisen af mange forhold, bl.a.:
Og ellers er den samlede byggeøkonomi noget VI kan estimere for dig, allerede i en STARTPAKKE.
Det korte svar er: Generelt gælder bebyggelsesprocenter på 30 % af grundens areal for fritliggende helårshuse, 40% for sammenbyggede huse (dobbelt-, kæde- og rækkehuse) samt 15% for sommerhuse i sommerhusområder. MEN, det er ofte meget mere komplekst at regne ud. Fordi:
På vores vidensite Tilbygning.nu ligger den en grundig gennemgang af hvordan man får overblik over disse beregningsmetoder (og ellers er det jo noget VI beregner for dig).
Den maksimale højde på et hus reguleres af flere forskellige regler, både i bygningsreglementet og i eventuel lokalplan.
For enfamiliehuse gælder generelt et vandret højdegrænseplan på 8,5 m, et skråt højdegrænseplan mod nabo (1,4 x afstand til skel) og et skråt højdegrænseplan mod modstående vejlinje (0,4 x afstand dertil).
Disse tre højdegrænseplaner har vi forsøgt at visualisere her.
Huset ligger 2,5 m fra to naboskel (rød markering), og de røde dele af taget overskrider højdegrænseplanet mod nabo. Den lyseblå del af taget overholder højderne, men det nytter jo ikke noget når resten af taget er for højt.
Gavltrekanter må gerne overskride højdegrænseplanet, men på den øverste tegning er gavl og facade for høj. Hvis taget sænkes ca. 1 m vil det være lovligt.
På den nederste tegning er facaden sænket og det er kun gavltrekanten der overskrider det skrå højdegrænseplan, så det er lovligt.
De mest relevante regler for byggeri står i:
Derudover gælder en ret lang række yderligere detailkrav, som fremgår af diverse normer, anvisninger og andre kilder.
På vores vidensite Tilbygning.nu ligger den en grundig gennemgang af byggelovgivningen (og ellers er det jo noget VI har styr på for dig).